Saturday, January 28, 2012

bir cumartesi daha

Sabah kosarak kahvaltiya indik. cok gec uyandik cunku. Hala Apart Oteldeyiz. Iki odali salonlu kocaman mutfakli 'daire' de kalmaya devam ediyoruz. Hayat oldukca kolay. Sabah servis dugmesine basiyorum, gelip evi topluyorlar, bulasiklari yikiyorlar. Kitty nin ayisi 'Teddy' yi yatagin ustune degisik pozlarda yerlestiriyorlar.   Dun de kahvaltiya inerken mavi dugmeye bastim, gelip yataklari yapacaklar.
 Tasinacagimiz eve mobilya alinmasi lazim. Mumbai'de Ikea yok.  calisma masasi, yatak, ivir zivir icin dukkan geziyoruz. Birincisinde sadece ofis masalari var, ve Buddha heykelleri. Baska bir alis veris merkezine gidiyoruz. Yollar kalabalik. Tuktuklar, kamyonetler, inekli ineksiz dilenciler, ara sira at ustunde insanlar, bunlarin arasinda cok pahali arabalar yogun trafik icinde ilerliyoruz. Buyuk bir alis veris merkesine daha girerken Nick Kitty ile beni uyariyor. 'Sadece yatak bakacagiz'. Biz onun uyarisini ututtuk bile o tokaci senin bu cantaci benim kaybolduk koridorlarda. Nick geleneksel erkek olarak mobilyaciyi bulmus yataklara bakiyor , biz daha dukkanin girisindeyiz. Duvar susleri, tuzluk biberlik bakiyoruz. Tam ustumuzde bir guvercin yuvasi var. Olmaz birsey degil, kuslar gelir yuva yaparlar magazalara,kovalarsin yine gelirler, cok da sasirmadim. Havalandirma borusunun altina tenekeneden yuva yapmislar guvercin ailesine, ona da sasirmadim. Benim sevgili Turkiye'mde de olur boyle seyler. Nick'in yalvarislarina kulak verip yataklara baktik. Beyenmedik, onun yerine tuzluk biberlik ve su matarasi almak daha keyifli. Vazgecilmesi cok zor bir sey daha var: Bardak kenarlarina yapistirilan kucuk silicon kuslar. Nick soylenmeye basladi bile. Daha evde yatak yok, calisma masasi yokken ( mutfakta catal bicak, tabak canakta yok ama onun sorumlulugu altinda degil o bolge) 'bardakkenarinayapistirimakusu'unun alinmasini anliyamiyor. Kitty ile ben cok mutluyuz, gereksiz ama cok sevimli bir sey ordusuna kuslari da katacagimiz icin. Nick bizi acele ile baska yatakciya goturmek istiyor, biz baska sevimli seylere - balik kilcigi seklinde sabunluk, duvara yapistirlan el aynasi seklinde aynalar, ipe dizilmis on tane yanar doner yusufcuk, guzel kokulu yaglar, mumlar sitilize Ganej heykelcigi, ucan maymum tanri Hannuman kullugu-bakmak istiyoruz. Hafif mutsuzluk yaklasmaya basliyor. Yatak almak Cumartesi eylemi olmamali, ivir zivir almak daha mutlu yapacak bizi.  Ama  Nick duzenli bir adamdir, bugun yatak alinacak, ivir zivir degil, elindeki kagittan bu dukkanin da ustunu ciziyor. Ayaklarimizi  surukliyerek disari yollaniyoruz, ne yatak aldik ne de silikon kus.
 Yukardaki guvercin intikamimizi aldi cabucak.  Nick'in ensesine, gomlek yakasindan iceri kocaman bir tane birakiverdi. Turkiye'de olsa Milli Piyango alirdik.



 Dip Not: Islak medille bir guzel sildik ensesini. Sonra da gidip bu  gunu hatirlamak icin silikon kus aldim( bakiniz face book foto). Biraz islak enseliyiz ama biz cok mutluyuz. 

No comments:

Post a Comment