Tuesday, January 3, 2012

turkce 3

Hala burdayiz. buyuk odaya ciktik. Oda da degil bir apartman dairesi. Iki yatak odasi, kocaman salon mutfak, iki banyo. Kitty buyuk odayi kapti. Banyoda kuvet var. Ne zamandir Kitty ve Nick in ozledikleri bir sey.   Bu odaya yarim saat icinde tasindik. her seyi bavullara geri koyup geldik. Neyin nerde oldugunu hatirlamiyorum bile.   Ama Turkiyeden, Ingiltere den gelirken neyi unuttugumu hatirliyorum.  Sac banti, tarak, allerji kremi, antihistamin, mide ilaci,  ay cekirdegi,  aseton, yara banti, 12 adet pasaport tipi fotograf, parmak arasi sandalet, islak mendil, limom kolonyasi. Neler mi getirmisim? Sari leblebi ( son anda Banu cantama tikti),lokum, nane sekeri, plastik kasik !? ( ucaktan kalmis olmali), kucuk sabun, mavi moncuk, ikili fis ( hic ise yaramiyor), kulotlu corap,  uc tane atki ( 30'C disarisi), yuksek topuklu kapali siyah ayakkabi... Bugun Kitty nin okuluna gorusmeye gittik.  Irlandali mudur ogrenci  anababalarinin film direktorleri, artizleri oldugunu soyledi.  Pek etkilenmedik, Bilmedigim unlu, unlu mudur?  Turkiye'de bile meshur insan hatirlamiyorum, benim hatirladiklarim cok once insanlari, eski film kahramanlari.
 Uniforma sari, sari ekose etek, beyaz gomlek, koyu yesil kisa corap, siyah ayakkabi. Kitty ye yeni siyah babet almistik gecn gun. ayaklari benden buyuk bu yil, benim de gozum vardi o yakkabida. Ingilizce bolum baskani ile konusuyoruz, koltugunun altinda kocaman bir karabaocek sirt ustu yatiyor, kapinin arkasinda bir tane daha var. 'Bugun okulun ilk gunu yeni donduk' diyor. Biz biraz daha derli toplu oturuyoruz.
 Disarda oglanlar futbol oynuyor, kizlar kikirdasiyor,  Kitty ne yapar acaba?  iki sinif siniflarda 19 kisi varmis.  yuzme havuzu, basket sahasi, ve gym de var.Eger islemler biterse yarin basliyacak. Eminim heyecanlidir, ama sakin sakin oturuyor yanimizda.
 Yatin daha uzun yazarim

No comments:

Post a Comment