Friday, January 6, 2012

bir hafta iki gun

Buraya geleli bir hafta iki gun 14 saat olmus. Bu surede 4 oda, uc sofor, iki araba degistirdik; Nick ise, Kitty okul basladi, iki ev beyendik, allerji olduk, ve bir suru yemek yedik.  Otelin yollarini biraz ogrendik.  Her yere araba ile gidince yon duygusu ve nerde oldugumuzu cikarmak pek kolay degil. Kaldigimiz yerde cok belirgin 'bakkaldan  sola don sofor evladim' denecek kose basilari yok ( gibi).  Eski kullanilmayan otobus mezarligi gibi gozuken yer megersem JVPD otobus terminali imis. Onun kenarinda  cok supheli gozuken tek katli kirmizi isikli teneke kapli bina ' Rude Pub'.  Gercekten icerde 'rude' seyler yapilir gibi duruyor. Sonra bir iki bos arazi, sonra bizim otel.  Elimizdeki sehir haritasi gercekten cok farkli ( NLP nin sozlerinden biri bu).
 Bugun Cumartesi. Ev halki uyuyor daha. Birazdan iki ev bakmaya gidecegiz, sonra Hare Krishna Tapinaginda ogle yemegi ve Gun Ortasi Ayinini gorecegiz. Hare Krishna inananlari saclarini kaziyip, uzun carsaflara sarinip sokaklarda ellerinde zillerle 'hare krisha, hare hare' diye cigrisanlar ( sarki soyleyen diyecegim, degil, dua okuyan diyecegim ; o da degil, ziller ve sesi bozuk adamlarin sallanarak eylenceyle yaptiklari ise 'cigirmak ' daha uygun geldi. ) ogleden sonra da yakindaki buyuk havuzlu ' The club' a gidip havuz basi muhabbeti yapariz artik. Bir gun de boyle gecer.

 Sokak karmasasi, kalabalik, yoksulluk, tuktuklar,yollarda obek obek yasayan insanlar, dilelen cocuklar, bakimsizlik, toz, cop, pislik, kaldirimda uyuyan kopeklere alisinca biraz yol yordam ogrenince pek de fena degil burasi. Bu kargasanin arasinda saklanan Italyan restaurant bulunabiliyor mesela,  Birincilik kupasina yazi yazan kucuk dukkanda. Tommy Hillfiger da, Benetton da. Bankamatikten nasil para cekildigini ogrendikten sonra Costa Coffee' de klimada oturup gelene gecene bakmak eylenceli hemde.  Her yedigimiz yemegin ne kadar az olursa olsun yinede baharatli olmasi da eylenceli. Su siselerinin sarap gibi sunulmasi da. Supermarkette 25 cesit pirinc olmasi ve makarnanin o kadar cesidi  olmamasi da. Hatta aycicek yaginin torbalarda satilmasi bile konusma konusu olabilir.  Her dinden insanin yasadigi, her bireyin kendi tapinaklarina devamli gittigi ve  her dinin bas kurallarindan birinin temizlik ve yoksula yardim edilmesi olduguna gore buralarin neden bu kadar pis  ve yoksul oldugunu tartismak keyifli bir kahve muhabbeti degil.
 Burada mumbaiconnextions diye gonullu bir hanim grubu varmis. Toplanip mah jong ve bric oynarlar, kitap okuyup tartisirlar ve yoksul cocuklara yardim ederlermis. Pazartesi onlarla kahve icmeye gidecegim. Nedense icimden ' beni kabul edecek hic bir gruba katilmak istemiyorum'.  demek geliyorsa da  on yargili olmamak lazim. Belki Elif Safak okuruz birlikte.

 Iste bu kadar. Gideyim kendi basima cay icegim, kahvalti yapayim. Uykucu ailem bugun kahvaltiyi kaciracak anlasilan.
Not=1. Ay yildizli yuzugumun markazit tasi dustu. cok uzuldum
2.Turkce karakter nasil bulacagim? okunmasi kolay degil bunun. Bilen varsa soylesin bana

2 comments:

  1. senin ay yıldızlı yüzüğün mü vardı hiç hatırlayamadık. Kitty'cimin forması çok güzel sarı çok yakışmış. Anane posta ile bir şey gönderiliyor mu? diye soruyor. Biz yatıyoruz anane kıpırdamıyor. Sürekli gitmek istediğin bir yer varsa sen git ben iyiyim diyor. Yürüyüş yapmadığım yanında boş oturduğum için benden memnun değil. Hava bulutlu halbuki sabah güneş çok güzel doğmuştu. Köpekler hala bahçedeler. Büyüdüler biraz çok oyuncular.

    ReplyDelete
  2. kucuk vardi, markizitli.turkiyede takmamisimdir
    napiim belli olmuyor.

    ReplyDelete